Τι χρειαζόμαστε:
- 1 1/2 κούπα κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 2 κουταλάκια ζάχαρη
- 3 αβγά
- 2 κουταλάκια κονιάκ
- 1 1/2 κούπα γάλα
- 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
Πώς το κάνουμε:
- Σε μπωλ βάλτε το αλεύρι με το αλάτι
- Ρίξτε τη ζάχαρη και τα αβγά ελαφρά χτυπημένα
- Προσθέστε το κονιάκ και το γάλα
- Χτυπήστε με το μίξερ να γίνει πηχτός, λείος χυλός
- Βάζετε και το βούτυρο
- Σκεπάστε κι αφήστε το χυλό στο ψυγείο μισή ώρα
- Ζεστάνετε τον πάτο αντικολλητικού τηγανιού, χωρίς καμία λιπαρή ουσία
- Με κουτάλα βάζετε από το χυλό να καλυφθεί η επιφάνεια του τηγανιού
- Γυρίστε την κρέπα να ψηθεί κι από την άλλη (ψήνονται πολύ γρήγορα, προσέξτε μην σας καούν)
- Βάλτε τις τη μια πάνω στην άλλη και σκεπάστε με μεμβράνη
- Διατηρείστε τις στο ψυγείο ή φτιάξτε εκείνη την ώρα τις κρέπες
- Γεμίζονται με μερέντα, μπανάνα, ξηρούς καρπούς, μαρμελάδα, ινδοκάρυδο, τρούφα..
- Γίνονται και αλμυρές αν τις γεμίσετε με ζαμπόν, τυρί, μανιτάρια..
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν έχετε την ειδική συσκευή για κρέπες, ακόμη καλύτερα!
sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου